Atlanta: Demonstranti oštetili spomenik vojniku snaga američkog Juga

List Atlanta džornal-konstitjušn (Atlanta Journal-Constitution) prenio je da su u parku u Atlanti sinoć jednog policajca okružili demonstranti, dok su drugi lancima oštetili dio Spomenika miru koji prikazuje vojnika Konfederacije iz Građanskog rata pored anđela
0 komentar(a)
Atlanta, spomenik, Foto: Beta-AP
Atlanta, spomenik, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.08.2017. 13:13h

Demonstranti u gradu Atlanti u američkoj državi Džordžiji poslije protesta zbog nasilja u Virdžiniji oštetili su statuu koji prikazuje vojnika snaga Juga.

List Atlanta džornal-konstitjušn (Atlanta Journal-Constitution) prenio je da su u parku u Atlanti sinoć jednog policajca okružili demonstranti, dok su drugi lancima oštetili dio Spomenika miru koji prikazuje vojnika Konfederacije iz Građanskog rata pored anđela.

Dio spomenika je isprskan crvenom bojom.

Atlanta je prijestonica savezne države Džordžije koja je dio američkog juga.

Spomenik vojniku Konfederacije je oštećen sinoć poslije protesta zbog nasilja u Šarlotsvilu u Virdžiniji gdje je poginula jedna žena. Neredi su izbili poslije okupljanja ekstremnih desničara koji su, između ostalog, protestovali zbog planiranog uklanjanja spomenika komandantu snaga Juga Robertu Liju.

Protesti protiv mržnje i rasizma održani su sinoć širom SAD, kao rekacija na skupa ekstremih desničara u Virdžiniji na kojima je izbilo nasilje. Demonstranti su sinoć od San Franciska do Njujorka rekli da su primorani da reaguju na skup bijelih suprematista, prenio je Asošijeitd pres.

Na nekim skupovima je fokus bio na podršci ljudima koji su na udaru ekstremnih desničara, dok su se na drugima zalagali za uklanjanje simbola posvećenih Konfederaciji.

Bonus video: