Objavljen prvi spot Trampove kampanje za buduće izbore

Tramp je najavio da će se kandidovati na idućim izborima prvi dan nakon što je stupio na dužnost, što mu je omogućilo da započne kampanju mnogo prije izbora koji će se održati 2020. godine
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2017. 06:25h

Tim koji predvodi kampanju za ponovni izbor Donalda Trampa objavila je prvu televizijsku reklamu, a u spotu od trideset sekundi napadaju se demokrate, a hvale potezi američkog predsjednika u njegovih prvih sedam mjeseci na dužnosti.

Objava te reklame dolazi u vrijeme žestokih kritika na račun Trampa zbog njegove reakcije na nasilne događaje u Šarlotsvilu, gdje je na skupu belih prodesničara poginula jedna osoba, navodi Tanjug.

Tramp je, naime, kritikovao "mržnju na svim stranama".

U okviru mitinga "Ujedinimo desnicu" u Šarlotsvilu na kom su sukobi izbili, prodesničarske grupe protivile su se planovima lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Tramp je najavio da će se kandidovati na idućim izborima prvi dan nakon što je stupio na dužnost, što mu je omogućilo da započne kampanju mnogo prije izbora koji će se održati 2020. godine.

Tim koji predvodi kampanju nije odgovorio na pitanja o tome koliko je novaca potrošila za reklamu i zašto je objavljena upravo ovog vikenda.

Bonus video: