PORUKA LIBANSKOJ VLADI

Lider Hezbolaha: Asad će ostati na vlasti, pomirite se s tim

Hezbolah je mnogo uložio u Asadov opstanak na vlasti, a više od hiljadu boraca Hezbolaha poginulo je u borbi na strani Asadovih snaga u Siriji
0 komentar(a)
Hasan Nasralah, Foto: Reuters
Hasan Nasralah, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2017. 20:07h

Lider libanskog šiitskog pokreta Hezbolah, Hasan Nasralah, izrazio je danas uvjerenje da će vlada sirijskog predsjednika Bašara el Asada opstati, istakavši da je vrijeme da politički lideri to prihvate, navodi Tanjug.

Nasralah je, u obraćanju na današnjem skupu, libanskoj vladi preporučio da normalizuje odnose sa tom susjednom zemljom razorenom ratom, prenosi AP.

"Svijet je danas prihvatio kao gotovu činjenicu da će ta administracija opstati", istakao je on, govoreći o sirijskoj vladi.

Libanske političke strane su podijeljene u pogledu pitanja da li obnoviti odnose sa sirijskim liderom, koga mnoge od njih smatraju otpadnikom, napominje američka agencija, dodajući da je Liban bio pod sirijskom okupacijom od 1991. do 2005. godine.

Hezbolah je, međutim, mnogo uložio u Asadov opstanak na vlasti, a više od hiljadu boraca Hezbolaha poginulo je u borbi na strani Asadovih snaga u Siriji, navodi AP. 

Preporučujemo za Vas