Hagari: Izraelska vojska izvela velike vazdušne udare na Hezbolah

"U protekla dva dana okončali smo niz raspostranjenih udara borbenim avionima, tenkovima i artiljerijom na ciljeve Hezbolaha", rekao je Hagari na konferenciji za novinare

4104 pregleda 0 komentar(a)
Snimci izraelske vojske na kojima se navodno pokazuju udari na Hezbolah, Foto: Reuters
Snimci izraelske vojske na kojima se navodno pokazuju udari na Hezbolah, Foto: Reuters

Izraelski vojni portparol kontra-admiral Daniel Hagari izjavio je večeras da je vojska izvela velike vazdušne udare u proteklim danima na libanski Hezbolah u nadi da će potisnuti tu ekstremističku organizaciju sa sjeverne granice Izraela.

"U protekla dva dana okončali smo niz raspostranjenih udara borbenim avionima, tenkovima i artiljerijom na ciljeve Hezbolaha", rekao je Hagari na konferenciji za novinare.

Portparol je naveo da su pogođena "mjesta odakle se ispaljuju rakete, vojna postrojenja i teroristička infrastruktura" te "terorističke ćelije" i da su "ubijeni teroristi".

"Nastavljamo da izvodimo intenzivne napade i nanosimo štetu Hezbolahu razmještenom kraj sjeverne granice", najavio je Hagari, dodajući da sada taj razmještaj ne izgleda isto kao 6. oktobra i nikada neće biti isti.

On je aludirao na dan prije početka rata Izraela i palestinskog Hamasa, saveznika Hezbolaha, poslije čega su počeli i sukobi na izraelsko-libanskoj granici.

Izraelska vojska je ranije saopštila da je više od 1.700 raketa ispaljeno iz Libana ka Izraelu i da je ubijeno 15 Izraelaca, od kojih devet vojnika, a da je ranjeno više od 150 ljudi.

Izrael je evakuisao oko 60.000 ljudi iz 40 naselja na sjeveru. Na libanskoj strani je ubijeno gotovo 160, a raseljeno 74.500 stanovnika, navodi AP.

Većina ubijenih su pripadnici Hezbolaha ili savezničkih organizacija, ali je poginulo i 19 civila uključujući novinare i djecu.

Bonus video: