Aludirao na Iran - Netanjahu: Spriječiti terorističke države da dostignu nuklearnu sposobnost

"Važna je međunarodna poruka, koja je data napadom, da ne postoji tolerancija za upotrebu nekonvencionalnog oružja. Dodao sam da je potrebno da se ta politika primijeni i u sprječavanju terorističkih država i organizacija da pribave nuklearne sposobnosti", rekao je Netanjahu
1 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2018. 16:54h

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ocijenio je da je odlučnost kakvu su pokazale SAD, Velika Britanija i Francuska, kažnjavajući sirijskog predsjednika Bašara al Asada zbog navodne upotrebe hemijskog oružja, potrebno pokazati u sprječavanju terorističkih država i organizacija da dostignu nuklearnu sposobnost.

On je na današnjoj sednici Vlade Izraela rekao da je to prenio britanskoj koleginici Terezi Mej u razgovoru u subotu uveče.

Netanjahu je aludirao na Iran, navode izraelski mediji i podsjećaju da je predsjednik SAD Donald Tramp dao Francuskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj rok do 12. maja da poprave nuklearni sporazum s Iranom, potpisan 2015. godine.

Ako se ne izmijeni na zadovoljavajući način, Tramp je upozorio da će se povući iz sporazuma.

Izraelski lider je ponovio da njegova zemlja u potpunosti podržava Trampovu odluku da djeluje protiv upotrebe hemijskog oružja, dodavši da je pohvalila učešće Francuske i Velike Britanije u operaciji.

"Važna je međunarodna poruka, koja je data napadom, da ne postoji tolerancija za upotrebu nekonvencionalnog oružja. Dodao sam da je potrebno da se ta politika primijeni i u sprječavanju terorističkih država i organizacija da pribave nuklearne sposobnosti", rekao je Netanjahu.

On je takođe upozorio da je Iran glavni izvor nestabilnosti u regionu i da Asad mora razumjeti da kada dopusti da se ta zemlja i njeni saveznici vojno učvrste u Siriji dovodi u opasnost Siriju i čitav region.

Bonus video: