Snimak iz SAD: Napao sutkinju nakon odbijanja zahtjeva za uslovnu kaznu

Dvije žrtve prebačene u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život

10771 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Muškarac iz Sjedinjenih Američkih Država, kome je odbijen zahtjev za uslovnu kaznu, napao je sutkinju tokom izricanja presude u sudnici u Nevadi, a sve je zabilježeno putem videa.

Tridesetogodišnji Deobra Reden bio je u srijedu ujutru na sudu u Las Vegasu nakon što se izjasnio krivim za pokušaj nanošenja teške tjelesne povrede, saopštila je portparolka suda.

Na video snimku sa saslušanja, koji kruži društvenim mrežama, Reden skače preko klupe u sudnici na sutkinju Meri Kej Holtus. Nekoliko sekundi kasnije, tri muškarca pokušavaju da savladaju Redena, više puta ga udarajući.

Sutkinja Holtus (62) je povrijeđena i njeno stanje se prati, rekla je portparolka suda, kako prenosi Njujork tajms.

Još jedna osoba zaposlena u sudu je povrijeđena i prebačena u bolnicu, i vjeruje se da je u stabilnom stanju, dodala je portparolka.

„Pohvaljujemo herojska djela osoblja, organa za sprovođenje zakona i svih drugih koji su savladali optuženog“, navodi se u saopštenju suda. „Sud ostaje posvećen osiguravanju bezbjednosti u sudnici. Učinićemo sve što je potrebno da zaštitimo pravosuđe, javnost i naše zaposlene", dodali su.

Sutkinja Holtus i advokat Redena nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar u srijedu, piše Njujork tajms.

Policijska uprava Las Vegasa saopštila je da detektivi istražuju napad u zgradi suda. U saopštenju u kojem nije navedeno nijedno ime umiješano u napad, policija je navela da su dvije žrtve prebačene u Univerzitetski medicinski centar sa povredama koje nisu opasne po život i da je osumnjičeni u pritvoru.

Neposredno prije nego što je Reden preskočio klupu, njegov advokat je zatražio od sutkinje da osudi Redena na uslovnu kaznu. „Cijenim to, ali mislim da je vrijeme da proba nešto drugo“, rekla je sutkinja Holtus prije nego što je nastavila sa izricanjem presude.

Bonus video: