U padu aviona na Karibima poginuo glumac Kristijan Oliver i njegove ćerke

Zvaničnici kraljevske policije Sent Vinsenta i Grenadina rekli su da je avion – koji je krenuo u obližnju Svetu Luciju – naišao na neodređene poteškoće u trenutku leta, a zatim je pao u more

16087 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Američki glumac, rođen u Njemačkoj, Kristijan Oliver, koji je igrao u filmovima zajedno sa Tomom Kruzom i Džordžom Klunijem tokom 30-godišnje karijere, poginuo je zajedno sa svoje dve ćerke danas u avionskoj nesreći na obali jednog karipskog ostrva.

Oliver, koji je rođen kao Kristijan Klepser, i njegove ćerke su bili putnici u jednomotornom avionu koji je poletio oko 12.10 po lokalnom vremenu sa aerodroma u Bekiji, malom ostrvu koje pripada naciji Sent Vinsent i Grenadini, navodi se u saopštenju vlasti, piše Gardijan.

Zvaničnici kraljevske policije Sent Vinsenta i Grenadina rekli su da je avion – koji je krenuo u obližnju Svetu Luciju – naišao na neodređene poteškoće u trenutku leta, a zatim je pao u more.

Oliver
Oliverfoto: Shutterstock

Ribari, ronioci i pripadnici nacionalne obalske straže spustili su se na mjesto nesreće, a vojno osoblje je uspjelo da izvuče četiri tijela ljudi iz aviona.

Olivera (51), njegove ćerke Aniku (10) i Maditu (12) i pilota i vlasnika aviona, Roberta Saksa, medicinsko osoblje je proglasilo mrtvim na licu mjesta, saopštila je policija.

Obalska straža je čamcem donijela tela Olivera, njegovih ćerki i Saksa – stanovnice Bekije – u lokalnu mrtvačnicu, a u petak če biti obavljena obdukcija koja treba da utvrdi tačne uzroke njihove smrti.

Oliverova glumačka karijera započela je 1994. godine ulogom od 26 epizoda u seriji "Saved by the bell: The new class". Od 2006. do 2008. glumio je likove u filmovima "The Good German" Džordža Klunija i Kejt Blanšet, "Speed racer" Emila Hirša i "Valkyrie" Toma Kruza.

Bonus video: