Tramp: Bajden najgori predsjednik u istoriji, sigurno pobjeđujem

Tramp održao dva skupa u Ajovi, maloj američkoj državi na srednjem zapadu koja 15. januara prva počinje s republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju

7429 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik Donald Tramp kazao je na sinoćnjem skupu u Ajovi da će na ovogodišnjim izborima sigurno pobijediti sadašnjeg predsjednika Džoa Bajdena, kojeg smatra "najgorim predsjednikom u istoriji".

Tačno na treću godišnjicu napada svojih pristalica na Kapitol, Tramp je održao dva skupa u Ajovi, maloj američkoj državi na srednjem zapadu koja 15. januara prva počinje s republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju.

Republikanski milijarder koji sanja o ponovnom izboru u novembru, uprkos tome što ima četiri krivične prijave, za osam će se dana tako suočiti s biračima po prvi put nakon strmoglavog odlaska s predsjedničke funkcije 20. januara.

Tramp je dugom govoru uvjeravao svoje pobornike u Ajovi da će “pobijediti po treći put” na predsjedničkim izborima u novembru. On nikada nije priznao poraz na izborima prije četiri godine i tvrdi da mu ih je Bajden "ukrao".

Opisujući Bajdena kao "najgoreg" predsjednika u istoriji Sjedinjenih Država, Tramp je pred stotinama pristalica rekao da je zemlja u velikom padu i da joj prijeti nova velika depresija, prenosi Hina. Sebe pritom smatra posljednjom prilikom za spas.

Uprkos svim kontroverzama, ankete Trampu daju veliku prednost nad dvoje najvećih republikanskih protivkandidata Niki Hejli i Ronom Desantisom. U Ajovi i mnogim konzervativnim državama širom zemlje, ima vrlo lojalnu bazu koja se oglušuje na njegove eskapade i pravne probleme.

Bonus video: