"Odbacujemo te kukavičke, drske i sramne prijetnje Donalda Trampa..."

Ustavotvorna skupština, koja ima 545 članova, a koji su svi u vladajućoj stranci, navela je da će sve učiniti da podrži Madura i odbrani zemlju
51 pregleda 0 komentar(a)
Delsi Rodrigez, Foto: Reuters
Delsi Rodrigez, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2017. 18:27h

Ustavotvorna skupština Venecuele podržala je danas predsjednika Nikolasa Madura koji se suočava sa "zlonamernim pretnjama" američkog kolege Donalda Trampa, koji je pomenuo moguću vojnu opciju za rešavanje krize u toj zemlji Južne Amerike.

"Odbacujemo te kukavičke, drske i sramne prijetnje" Donalda Trampa "protiv svetog suvereniteta Venecuele", navela je predsjednica skupštine Delsi Rodrigez na Tviteru.

Ustavotvorna skupština, koja ima 545 članova, a koji su svi u vladajućoj stranci, navela je da će sve učiniti da podrži Madura i odbrani zemlju.

Ta skupština, čiji je izbor bojkotovala opozicija i osudio dio međunarodne zajednice, ima dvogodišnji mandat.

Tramp je u petak uveče izrazio zabrinutost zbog humanitarne krize u Venecueli i dodao da ne odbacuje mogućnost vojne akcije kao odgovor na političku situaciju u toj zemlji.

Venecuelu potresa najgora politička kriza u posljednjih nekoliko decenija, sa demonstracijama u kojima je od 1. aprila stradalo 125 i povrijeđeno nekoliko hiljada ljudi.

Maduro, čiji odlazak s vlasti traže demonstranti, ne reaguje na domaće i strane pritiske.

Vlada Venecuele: Trampa želi da ugrozi stabilnost u Južnoj Americi sa "bezobzirnom prijetnjom"

Vlada Venecuele večeras je optužila Trampa da želi da ugrozi stabilnost u Južnoj Americi sa "bezobzirnom prijetnjom" o mogućoj vojnoj opciji za rješavanje političke krize u zemlji.

"Bezobzirna prijetnja predsjednika Donalda Trampa ima za cilj da uvede Latinsku Ameriku i Karibe u sukob koji bi trajno razorio stabilnost, mir i bezbjednost našeg područja", izjavio je ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areasa i dodao da se "čvrsto i kategorično odbacuju (Trampove) neprijateljske izjave".

Areasa je pozvao međunarodnu zajednicu da osudi Trampovu izjavu u kojoj je izrazio zabrinutost zbog humanitarne krize u Venecueli i dodao da ne odbacuje mogućnost američke vojne akcije kao odgovor na političku situaciju u toj zemlji.

SAD su početkom avgusta uvele direktne sankcije protiv predsjednika Venecuele Nikolasa Madura ocjenjujući da je diktator.

Maduro je tada odbacio američke sankcije, navodeći da neće da "poštuje imperijalističke naredbe".

Venecuelu potresa najgora politička kriza u posljednjih nekoliko decenija, sa demonstracijama u kojima je od 1. aprila stradalo 125 i povrijeđeno nekoliko hiljada ljudi.

Bonus video: