VIDEO Vozila izraelskih snaga gaze tijelo Palestinca koji je upucan tokom racije

Snimak se pojavio nakon što je granična policija u ponedjeljak saopštila da su njeni komandosi upali u Tulkarm da uhapse traženog militanata i da su u sukobu ubili trojicu palestinskih naoružanih napadača

13619 pregleda 7 komentar(a)
Detalj sa snimka, Foto: Screenshot/Youtube
Detalj sa snimka, Foto: Screenshot/Youtube

Snimci bezbjednosnih kamera napravljeni ispred kuće u gradu Tulkarmu na Zapadnoj obali pokazuju kako su vozila izraelskih snaga bezbjednosti više puta pregazila tijelo Palestinca koji je upucan tokom racije izraelskih snaga, prenosi agencija Rojters.

Izraelska granična policija saopštila je da je vozilo nenamjerno pregazilo tijelo nakon što je došlo da izvuče izraelske snage za koje je rekla da su našle pod jakom vatrom, dodajući da se incident razmatra.

Snimak se pojavio nakon što je granična policija u ponedjeljak saopštila da su njeni komandosi upali u Tulkarm da uhapse traženog militanata i da su u sukobu ubili trojicu palestinskih naoružanih napadača.

Palestinsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je saopštenje u kojem osuđuje incident, za koji je rečeno da odražava "kulturu mržnje i ekstremizma".

Brigade Tulkarm, naoružana militantna grupa povezana sa Fatahom, koji predvodi međunarodno priznatu palestinsku vlast, tvrdi da je jedan od Palestinaca ubijenih u ponedjeljak njihov član.

Tulkarm, lokacija jednog od glavnih prelaza između Zapadne obale i Izraela, doživljava stalne racije izraelskih snaga bezbjednosti od napada Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Hamas koji upravlja Gazom je rival Fataha.

Bonus video: