Eksplozija sravnila sa zemljom fabriku pirotehničkih sredstava u Tajlandu, ima mrtvih: "Tijela raznijeta u komade"

Prema prvim podacima iz vlade provincije Sufan Buri, mrtvih je bilo 23, ali je kasnije to preinačeno u 19 mrtvih i troje nestalih, dok nacionalna agencija za vanredne situacije broj poginulih preliminarno procjenjuje na najmanje 20

7324 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta eksplozije, Foto: Reuters
Sa mjesta eksplozije, Foto: Reuters

Eksplozija u fabrici pirotehničkih sredstava u centralnom Tajlandu usmrtila je danas dvadesetak ljudi, tvrde lokalni zvaničnici, mada razmjere razaranja čine ove podatke nepouzdanim.

Na fotografijama lokalnih spasilaca se vidi da je fabrika doslovno sravnjena sa zemljom.

Prema prvim podacima iz vlade provincije Sufan Buri, mrtvih je bilo 23, ali je kasnije to preinačeno u 19 mrtvih i troje nestalih, dok nacionalna agencija za vanredne situacije broj poginulih preliminarno procjenjuje na najmanje 20.

Sufan Buri se nalazi na oko 95 kilometara sjeverozapadno od Bangkoka, u srcu centralnih oblasti Tajlanda u kojima se uzgaja pirinač.

Prema podacima koje je iznio premijer Sreta Tavisin, a koji potiču od komandanta regionalne policije, u fabrici je u trenutku eksplozije bilo 20 do 30 radnika - i nijedan poslije toga nije pronađen.

Spasioci smatraju da preživjelih nema, a ta izjava protivurječi podacima provincijskih vlasti prema kojima ima ranjenih.

Njihovi predstavnici takođe kažu da je teško utvrditi koliko je stvarno mrtvih jer su tijela raznijeta u komade.

Do eksplozije je došlo manje od mjesec dana pred lunarnu, kinesku novu godinu, kada je potražnja za pirotehničkim sredstvima velika.

Uzrok eksplozije se utvrđuje.

Bonus video: