Bauer: NATO se priprema za konflikt sa Rusijom i terorističkim grupama ako oni napadnu nas

"Ne kažem da će loše krenuti sjutra, ali moramo da shvatimo da nijesmo u miru", kazao je Bauer

7865 pregleda 19 komentar(a)
Bauer, Foto: Screenshot/Youtube
Bauer, Foto: Screenshot/Youtube

Pripremamo se za konflikt sa Rusijom i terorističkim grupama ako oni napadnu nas, saopštio je predsjednik vojnog komiteta NATO-a, admiral Rob Bauer.

On je kako prenosi Skaj njuz kazao da postoji shvatanje da nije sve moguće planirati i da neće sve biti u redu u sljedećih 20 godina.

"Ne kažem da će loše krenuti sjutra, ali moramo da shvatimo da nije zagarantovano da smo u miru. Zato imamo planove, zato se pripremamo za konflikt sa Rusijom i terorističkim grupama ako oni napadnu nas. Ne tražimo nikakav konflikt", poručio je Bauer.

On je rekao da i civili moraju shvatiti da imaju ulogu koju treba da odigraju, iako se NATO i države članice pripremaju za konflikt sa režimom Vladimira Putina.

Njemački ministar odbrane Boris Pistorijus je u danas objavljenom intervjuu za njemački "Tagešpigel" upozorio da bi sve ratoborniji ruski predsjednik Vladimir Putin mogao da napadne NATO vojni savez za manje od jedne decenije.

Estonska premijerka Kaja Kalas rekla je u intervjuu za britanski list "Tajms" koji je objavljen prije četiri dana, da Evropa ima između tri i pet godina da se pripremi da se Kremlj vrati kao ozbiljna vojna prijetnja na istočnom krilu NATO-a.

Bonus video: