Sjeverna Koreja trenutno najveći ruski snabdjevač oružjem, tvrdi šef ukrajinskih obavještajaca

Budanov rekao i da Moskva gubi više vojnika nego što može da regrutuje i da Vagnerova grupa i dalje postoji, uprkos izvještajima u kojima se tvrdi da je rasformirana

4991 pregleda 9 komentar(a)
Kim i Putin u Rusiji, septembar 2023., Foto: Reuters
Kim i Putin u Rusiji, septembar 2023., Foto: Reuters

Sjeverna Koreja je trenutno najveći ruski snabdjevač oružjem, izjavio je danas šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov.

Budanov je u intervjuu za Fajnenšel tajms (FT) koji je objavljen danas rekao da je Sjeverna Koreja u Rusiju prebacila "značajnu količinu" artiljerijske municije kako bi pomogla Moskvi.

"Bez pomoći Sjeverne Koreje, situacija bi bila katastrofalna za Rusiju. Ovo je sramota za njih", rekao je Budanov o potrebi Rusije da traži vojnu pomoć od zemalja kao što je Sjeverna Koreja.

U intervjuu za FT, Budanov je takođe rekao da Moskva gubi više vojnika nego što može da regrutuje i da Vagnerova grupa i dalje postoji, uprkos izvještajima u kojima se tvrdi da je rasformirana.

Na temu smrti šefa Vagnerove plaćeničke grupe Jevgenija Prigožina, Budanov je rekao: "Ne kažem da nije mrtav ili da jeste mrtav. Kažem da ne postoji ni jedan jedini dokaz da je mrtav".

Bonus video: