Nigerija: U eksploziji bombe poginulo šestoro ljudi, među njima četvoro djece

Bomba je eksplodirala u subotu dok su dvije osobe koje su sakupljale metal za preprodaju sortirale otpad sakupljen u velikom grmlju u blizini grada Gubio, 80 kilometara od regionalnog glavnog grada Majdugurija, navele su lokalne vlasti

6063 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šest ljudi, uključujući četvoro djece, poginulo je u eksploziji bombe domaće izrade u sjeveroistočnoj Nigeriji, regionu poznatom pod islamističkom nasilju, saopštile su danas lokalne vlasti.

Bomba je eksplodirala u subotu dok su dvije osobe koje su sakupljale metal za preprodaju sortirale otpad sakupljen u velikom grmlju u blizini grada Gubio, 80 kilometara od regionalnog glavnog grada Majdugurija, navele su lokalne vlasti. Oko 40.000 ljudi je ubijeno i dva miliona je raseljeno od početka islamističkog nasilja u sjeveroistočnoj Nigeriji prije 14 godina.

Raseljeno stanovništvo često živi u improvizovanim kampovima i odlaze u šumu da traže drva za ogrijev i metalne ostatke, posebno od vozila zapaljenih tokom nasilja, da bi ih zatim preprodali i mogli da kupe hranu.

To stanovništvo je redovno na meti džihadista koji ih optužuju da špijuniraju za snage bezbjednosti Nigerije.

Bonus video: