Hezbolah tvrdi da je izveo deset napada na izraelske vojne ciljeve, izraelska vojska poručuje da je odgovorila

Više naselja u istočnom, zapadnom i centralnom sektoru libanske granice je pogođeno izraelskom artiljerijskom vatrom, uključujući periferiju Marvahina, Kafr Kele, Eita al-Šaaba, Dhoheire i Alma al-Šaaba, javila je libanska Nacionalna novinska agencija

1835 pregleda 1 komentar(a)
Izraelski vojnici stoje u blizini granice između Izraela i Libana, Foto: Reuters
Izraelski vojnici stoje u blizini granice između Izraela i Libana, Foto: Reuters

Libanski Hezbolah je danas saopštio da je izveo deset napada na izraelske vojne ciljeve na sjeveru Izraela, što je više nego duplo napada u jednom danu nego tokom protekle nedjelje.

Izraelska vojska je saopštila da je odgovorila napadima na "izvor vatre, kao i na dodatna područja u Libanu".

Više naselja u istočnom, zapadnom i centralnom sektoru libanske granice je pogođeno izraelskom artiljerijskom vatrom, uključujući periferiju Marvahina, Kafr Kele, Eita al-Šaaba, Dhoheire i Alma al-Šaaba, javila je libanska Nacionalna novinska agencija.

Izraelski borbeni avioni su takođe pogodili periferiju Jaruna, javila je ta agencija i potvrdila izraelska vojska koja je navela da su njeni avioni "izveli precizne udare na dvije vojne lokacije Hezbolaha".

Ta šiitska i proiranska organizacija tvrdi da je koristila rakete al-Burkan nosivosti do 500 kilograma.

Uz to je navela da je ispalila raketu Falak koja navodno nosi 50 kilograma eksploziva do udaljenosti od 10 kilometara, prenijele su agencije.

Ekstremistički Hezbolah koji je u ljeto 2006. godine mjesec dana ratovao s izraelskom vojskom pojačao je napade na sjever Izraela drugog dana rata protiv palestinskog Hamasa, čiji je saveznik.

Bonus video: