Dron koji je ubio tri američka vojnika možda je pogrešno percepiran kao američki koji se vraća u bazu?

Zvaničnik, koji nema odobrenje da komentariše pa je insistirao na anonimnosti, izjavio je da preliminarni nalazi ukazuju da je možda došlo do zabune, i da se za dron koji je udario u vojni objekat poznat kao Kula 22 pogrešno smatralo da je američki dron koji je u to vrijeme bio u vazduhu

4800 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Neprijateljski dron koji je u Jordanu ubio tri američka vojnika i ranio ih na desetine možda je pogrešno percepiran kao američki dron koji se vraća u bazu, rekao je danas jedan zvaničnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Taj zvaničnik, koji nema odobrenje da komentariše pa je insistirao na anonimnosti, izjavio je da preliminarni nalazi ukazuju da je možda došlo do zabune, i da se za dron koji je udario u vojni objekat poznat kao Kula 22 pogrešno smatralo da je američki dron koji je u to vrijeme bio u vazduhu.

Prema riječima tog zvaničnika, neprijateljski dron je letio nisko dok se američki dron vraćao u bazu, i rezultat toga je bio da niko nije ni pokušao da obori neprijateljski dron.

Bijela kuća je danas saopštila da ne želi da ratuje sa Iranom, iako je predsjednik SAD Džozef Bajden zaprijetio odmazdom.

Bajdenova administracija je uverena u to da Teheran stoji iza drskog napada, a da ga je izvela neka od organizacija koja uživa podršku Irana.

Bonus video: