Muškarac osumnjičen da je pucao u prodavnici u Njujorku: Ženu ranio u nogu...?

Turistkinja koja je ranjena ima 37 godina i očekuje se da se oporavi

13323 pregleda 10 komentar(a)
Muškarac za kojim traga policija, Foto: NYC PBA/Twitter
Muškarac za kojim traga policija, Foto: NYC PBA/Twitter

Muškarac u Njujorku otvorio je vatru u sred prodavnice sportske opreme na Tajms skveru u Njujorku, ranio jednu turistkinju u nogu i sukobio se sa obezbjeđenjem radnje prije nego što je pobjegao, saopštila je policija.

Dok je bježao, pucao je na policiju koja je jurila za njim po Menhetnu. Napadač je pobjegao u metro stanicu i policija traga za njim. Obučen je u bijelo i star je između 15 i 20 godina.

Turistkinja koja je ranjena ima 37 godina i očekuje se da se oporavi.

"I dalje tragamo za muškarcem koji je pucao. Na policajce je pucao dvaput i ranio je nevinu turistkinju u nogu", rekao je šef patrole njujorške policije Džon Šel.

Incident se dogodio u četvrtak uveče u prodavnici na uglu 42. ulice i Brodvej avenije, gdje je uvijek puno ljudi. Napadač je prvo počeo da stavlja robu u svoju torbu, koju mu je potom uzelo obezbjeđenje prodavnice, kaže Šel.

U tom momentu je muškarac izvadio pištolj i pucao na obezbjeđenje, ali je promašio i ranio turistkinju. Zajedno sa još jednom osobom je počeo da bježi.

Ta osoba je uhapšena nekoliko ulica dalje, ali je napadač nastavio da bježi i puca na policiju. Potom je pobjegao u metro stanicu gdje je posljednji put i viđen.

Zbog incidenta su ulice u centru Njujorka bile privremeno zatvorene. Policija sada nudi 10.000 dolara onome ko pomogne u pronalaženju napadača.

Bonus video: