SAD negiraju umješanost u atentat na Madura

Savjetnik predsjednika SAD Donalda Trampa je kazao da postoje mnoge mogućnosti za objašnjenje jučerašnjeg događaja, od toga da eksplozije mogu da budu djelo "samog Madurovog režima do nečeg drugog"
0 komentar(a)
Džon bolton, Foto: Reuters
Džon bolton, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2018. 15:57h

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton izjavio je danas da SAD nisu imale nikakvu ulogu u pokušaju ubistva predsjednika Venecuele Nikolasa Madura.

Zvaničnici Venecuele su naveli da je jučerašnji napad na Madura, u kojem je povrijeđeno sedam osoba, izveden bespilotnim letjelicama koje su eksplodirale u njegovoj blizini dok je držao govor na vojnoj manifestaciji u Karakasu, direktno prenošenoj na televiziji.

Gostujući na televiziji Foks njuz, Bolton je rekao da "nedvosmisleno" može da kaže da "američka vlada ni na koji način nije umiješana" u taj događaj, navodi AP.

Savjetnik predsjednika SAD Donalda Trampa je kazao da postoje mnoge mogućnosti za objašnjenje jučerašnjeg događaja, od toga da eksplozije mogu da budu djelo "samog Madurovog režima do nečeg drugog".

Za atentat Maduro juče nije direktno okrivio SAD, već kolumbijskog predsjednika Huana Manuela Santosa, ali je naveo da inspiratori i finansijeri napada žive na Floridi.

Maduro je kazao da je cilj napada "ono što želi američki imperijalizam - Venecuela u konfliktu i građanskom ratu".

Venecuelanski lider je pozvao Trampa da uhapsi teroriste odgovorne za atentat, na šta je Bolton danas odgovorio.

"Ako vlada Venecuele ima čvrste informacije koje želi da podjeli s nama, a koje bi pokazale moguće kršenje krivičnog zakonika SAD, mi ćemo ih ozbiljno proučiti", rekao je Bolton.

Preporučujemo za Vas