KORISTIĆE DRONOVE?

NBC: SAD će možda iz vazduha napasti pozicije Islamske države na Filipinima

Kako je saopštio portparol Pentagona Džef Dejvis, Vašington sarađuje sa Manilom u borbi protiv terorizma već 15 godina. U ovom trenutku na Filipinima se nalazi mala grupa američkih vojnika koji pružaju podršku zemlji u borbi protiv militanata ID
1 komentar(a)
Filipini vojska, Foto: Reuters
Filipini vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2017. 08:29h

SAD namjeravaju da otpočnu vojnu operaciju u kojoj će Ratno vazduhoplovstvo te zemlje izvesti vazdušne napade na pozicije Islamske države na teritoriji Filipina, javila je televizija NBC, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane SAD.

Plan Pentagona bi mogao da bude predstavljen danas, a prema podacima izvora američke televizije, predlaže se da se u operaciji koriste dronovi.

Ako plan bude odobren, američka vojska bi mogla da izvodi akcije protiv militanata Islamske države na Filipinima koji predstavljaju prijetnju za saveznike SAD u Pacifičkom regionu, među kojima su i oružane snage te azijske ostrvske zemlje.

Kako je saopštio portparol Pentagona Džef Dejvis, Vašington sarađuje sa Manilom u borbi protiv terorizma već 15 godina. U ovom trenutku na Filipinima se nalazi mala grupa američkih vojnika koji pružaju podršku zemlji u borbi protiv militanata ID.

Ranije je državni sekretar SAD Reks Tilerson, koji je doputovao u Manilu na samit ASEAN-a, naglasio da Vašington razmjenjuje obavještajne podatke sa Manilom i da joj je ustupio nekoliko lakih aviona i dronova za vazdušno izviđanje. Pored toga, Vašington daje preporuke o strategiji borbe protiv ekstremista, dodao je on.