NNA: U izraelskom vazdušnom udaru na selo u Libanu poginule žena i njena ćerka

Od napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, koji su izazvali rat u Gazi, libanski Hezbolah u znak solidarnosti sa palestinskom islamističkom organizacijom gotovo svakodnevno razmjenjuje vatru s izraelskom vojskom na granici

3921 pregleda 0 komentar(a)
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Liban, Foto: Reuters
Detalj nakon jednog od prethodnih napada na Liban, Foto: Reuters

U izraelskom vazdušnom udaru na jedno selo na jugu Libana poginule su danas jedna žena i njena ćerka, javila je libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA).

Napad na selo Maždal Zoun dogodio se poslije niza udara protekle noći, uključujući jedan na planinu Safi u uporištu Hezbolaha i drugi na južni grad Khiam, prenio je Asošiejted pres.

NNA je objavila da je poginula 40-godišnja žena Kadija Salman, a anonimni bezbjednosni zvaničnici su identifikovali njenu sedmogodišnju kćerku koja je kasnije podlegla povredama.

Od napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, koji su izazvali rat u Gazi, libanski Hezbolah u znak solidarnosti sa palestinskom islamističkom organizacijom gotovo svakodnevno razmjenjuje vatru s izraelskom vojskom na granici.

Tokom nešto više od četiri mjeseca na jugu Libana ubijena je najmanje 271 osoba, najviše boraca Hezbolaha, ali takođe 42 civila, po podacima Frans presa.

Na izraelskoj strani ubijeno je deset vojnika i šest civila, po podacima vojske.

Proiranski Hezbolah je danas saopštio da je izveo nekoliko napada na pozicije izraelske vojske.

Jedan od tih napada je takođe bio odgovor na izraelske napade na pogranična sela i civilne domove, piše u saopštenju u kojem se ne pominje Maždal Zoun.

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah se prošle nedjelje zarekao da će njegova organizacija navesti Izrael da plati krvlju za civile ubijene u Libanu.

On je to rekao nekoliko dana pošto je sedmoro članova iste porodice, a takođe i žena i njeno dvoje djece, ubijeno u izraelskim napadima.

U ponedjeljak je u dva izraelska napada ciljano naselje Gazijeh, oko 30 kilometara od granice i ranjeno je 14 ljudi, a izraelska vojska je saopštila da je ciljala skladišta oružja Hezbolaha.

Bonus video: