Putin: Bajdenu se nije dopao moj odgovor na pitanje ko je Moskvi poželjniji američki predsjednik

Ruski predsjednik je rekao da ljutita rekacija Bajdena u posljednjem govoru i uvreda koje mu je uputio rekavši da je "ludi kučkin sin" dokazuju da je bio u pravu kada je to rekao

13939 pregleda 3 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas izjavio da se predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu nije dopao njegov odgovor na pitanje o tome koji je budući američki predsjednik poželjniji u Moskvi, pa ga je Bajdena zato uvrijedio.

Putin je prenoseći svoj direktan govor iz razgovora sa predsjednikom SAD citirao: " 'Vi (Bajden) i ja smo nedavno razgovarali i pitali ste me ko je za nas (Rusiju) poželjniji kao budući predsjednik SAD' i rekao sam mu da ćemo raditi s bilo kojim predsjednikom, ali da vjerujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji", prenio je TASS.

Ruski predsjednik je rekao da ljutita rekacija Bajdena u posljednjem govoru i uvreda koje mu je uputio rekavši da je "ludi kučkin sin" dokazuju da je bio u pravu kada je to rekao.

Putin je na pitanje novinara VGTRK Pavla Zarubina rekao da Bajden nije bio u stanju da mu odgovori sa "Vladice hvala, baš si mi pomogao".

"Mi razumemo šta se tamo dešava sa unutrašnjo-političke tačke gledišta i ova reakcija je apsolutno adekvatna, što znači da sam bio u pravu", zaključio je ruski predsjednik.

Bajden u govoru u San Francisku izjavio je da "imamo ludog kučkinog sina poput onog tipa Putina i drugih, i uvek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu".

Kremlj je danas osudio upotrebu "sramnog jezika" od strane predsjednika SAD a bivši predsjednik Rusije Dimitrij Medvedev je uzvratio nazivajući Bajdena "beskorisni starcem".

Bonus video: