Tramp uložio žalbu na presudu kojom je kažnjen zbog prevare

Donald Tramp, pretendent na republikanskog kandidata na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, lično je osuđen da plati oko 454 miliona dolara, što uključuje i kamatu

2459 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši predsjednik Donald Tramp, njegovi sinovi i dva bivša zvaničnika Trampove organizacije uložili su žalbu na parničnu presudu njujorškog sudije Artura Engorona, kojom im je zbog prevare naloženo da plate 464 miliona dolara, javlja CNN.

Trampovi su žalbu podnijeli danas, prvog radnog dana nakon što je Engoron ozvaničio presudu.

Donald Tramp, pretendent na republikanskog kandidata na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, lično je osuđen da plati oko 454 miliona dolara, što uključuje i kamatu.

U podnesku, Trampovi advokati su naveli da se žale na novčanu kaznu kao i druge mjere, među kojima je višegodišnja zabrana Trampovima da rade u njujorškim kompanijama.

U žalbi je navedeno da je sudija "pogrešno primijenio zakon odnosno pogrešno utvrdio činjenice, i da je zloupotrebio svoje diskreciono pravo, odnosno da je prekoračio granice svoje nadležnosti".

Za sada se ne zna kako Tramp planira da pokrije troškove u vezi sa žalbom, koja je bila očekivana.

Tramp će u tu svrhu morati da položi 355 miliona dolara, kao i dodatnih oko 100 miliona dolara na ime kamate.

Njegovim sinovima je naređeno da vrate više od 4 miliona dolara dobiti koju su nepropisno primili, zbog prevare.

Engoronova presuda ozvaničena je u petak, nedelju dana nakon što je prvi put saopštena.

Presudom su Donald Tramp Mlađi i Erik Tramp proglašeni odgovornim za prevaru u građanskom postupku, koji je pokrenula njujorška državna tužiteljka Leticija Džejms.

Protiv Trampa se odvojeno vode još tri sudska postupka.

Bonus video: