Prvi Trampov poraz na predizborima, Hejli uvjerljivo pobijedila u Vašingtonu

Za Hejli, koja je umjerenija od Trampa, još uvijek se smatra da ima male šanse da na kraju nadvlada bivšeg predsjednika u obezbjeđivanju republikanske nominacije

9751 pregleda 6 komentar(a)
Hejli, Foto: Reuters
Hejli, Foto: Reuters

Bivša američka ambasadorka pri UN Niki Hejli ostvarila je svoju prvu pobjedu nad bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trampom na republikanskim predsjedničkim predizborima u Vašingtonu.

Hejli je pobijedila sa 62,86 posto glasova naspram Trampovih 33,22 posto, objavila je kasno u nedelju Republikanska stranka DC-a. Ukupno je glasalo 2.035 republikanaca, prenosi Hina.

Za Hejli, koja je umjerenija od Trampa, još uvijek se smatra da ima male šanse da na kraju nadvlada bivšeg predsjednika u obezbjeđivanju republikanske nominacije.

Tramp je do sada pobijedio u svim predizborima, uključujući i Hejlinu rodnu državu Južnu Karolinu. Gotovo je sigurno da će se suprotstaviti predsjedniku Džozefu Bajdenu na predsjedničkim izborima u novembru.

Vašington, D.C, urbano je područje, s relativno visokim udjelom stanovnika s fakultetskom diplomom, dok su Trampove baze ruralna područja sa slabije obrazovnim stanovništvom.

Bonus video: