CBS: Niki Hejli povlači kandidaturu za republikansku predsjedničku nominaciju

Tramp je do danas porazio Hejli na svakim primarnim izborima i stranačkim skupovima - kokusima do sada, iako je Hejli u nedjelju pobijedila u Vašingtonu, gdje je mala grupa od oko 2.000 republikanaca izašla da glasa u demokratama ubedljivo naklonjenoj prijestonici, i postala prva žena koja je ikada pobijedila na nekom takmičenju za republikansku predsjedničku nominaciju

4041 pregleda 1 komentar(a)
Niki Hejli, Foto: Reuters
Niki Hejli, Foto: Reuters

Bivša ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli povući će svoju kandidaturu za republikansku predsjedničku nominaciju, navode izvori "CBS News"-a.

Njen protivkandidat Donald Tramp je u "super utorak" pobijedio u Virdžiniji, Sjevernoj Karolini, Tenesiju, Oklahomi, Mejnu, Alabami, Masačusetsu, Arkanzasu, Teksasu, Koloradu, Minesoti i Kaliforniji, dok je Hejli trijumfovala samo u Vermontu.

Hejli, koja je tvrdila da su i Bajden i Tramp prestari da bi se vratili u Bijelu kuću, provodila je izbornu noć gledajući rezultate u oblasti Čarlstona u Južnoj Karolini, gdje živi.

Tramp je do danas porazio Hejli na svakim primarnim izborima i stranačkim skupovima - kokusima do sada, iako je Hejli u nedjelju pobijedila u Vašingtonu, gdje je mala grupa od oko 2.000 republikanaca izašla da glasa u demokratama ubedljivo naklonjenoj prijestonici, i postala prva žena koja je ikada pobijedila na nekom takmičenju za republikansku predsjedničku nominaciju.

Proteklih dana, Hejli je obećala da će ostati u trci za republikansku nominaciju do super utorka, ali nije zakupila nove termine za emitovanje političkih oglasa na televiziji u državama u kojima će se održati naredni primarni izbori. Neki od njenih glavnih donatora prestali su da šalju novac za njenu kampanju pošto je nastavila da gubi izbore.

Bonus video: