Osumnjičeni za ubistvo tri osobe u predgrađu Filadelfije u pritvoru

Osumnjičeni je identifikovan kao 26-godišnji Andre Gordon mlađi

19140 pregleda 4 komentar(a)
Policija na mjestu događaja u predgrađu Filadelfije, Foto: Beta/AP
Policija na mjestu događaja u predgrađu Filadelfije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.03.2024. 23:31h

Osumnjičeni za ubistvo tri člana porodice, uključujući i njegovu 13-godišnju sestru, u predgrađu američkog grada Filadelfije (država Pensilvanija), koji je zatim pobjegao u državu Nju Džersi, sada je u pritvoru, saopštili su zvaničnici, prenosi američki medij Abc njuz.

Ranije je prijavljeno da je osumnjičeni, koji je identifikovan kao 26-godišnji Andre Gordon mlađi, prije hapšenja bio zabarikadiran sa taocima u jednoj kući u gradu Trentonu u Nju Džersiju, nekoliko sati nakon što se pucnjava dogodila u dvije kuće u Fols Taunšipu u državi Pensilvaniji, saopštila je policija.

"Nakon višesatnog sukoba, policija je dobila informaciju da je Gordon možda na ulici", rekao je direktor policije Trentona, Stiv Vilson.

Osumnjičeni je priveden dok je hodao blokovima u blizini kuće, bez incidenta , rekao je Vilson.

On je poručio da je Gordon možda "iskliznuo" iz kuće prije nego što je policija uspjela da uspostavi perimetar oko kuće.

Stanari u kući i susjednim objektima su bezbjedno evakuisani, dok su vlasti pretpostavljale da je Gordon bio zabarikadiran unutra, saopštila je policija.

Gordon je osumnjičen da je ranije ubio tri osobe u oružanom napadu u stambenoj četvrti u predgrađu Filadelfije, na istoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a lokalni mediji i policija su ranije kazali da je pobjegao ukradenim automobilom.

Policija je ranije saopštila da se vjeruje da je Gordon naoružan jurišnom puškom AR-15 korišćenom u toj pucnjavi te da ima još oružja.

Abc njuz je ranije prenio da je osumnjičeni poznavao žrtve pucnjave, koja se dogodila u subotu ujutro u dvije kuće u Levitaunu (zajednica unutar Fols Taunšipa), rekli su zvaničnici.

Lokalna policija je ranije na Fejsbuku potvrdila da se dogodio "oružani napad" u predgrađu Filadelfije i da ima nekoliko žrtava.

Policija i guverner američke savezne države Pensilvanije Džoš Šapiro pozvali su stanovništvo tog sjevernog predgrađa Filadelfije da ostane kod kuće.

Kako su ranije javili lokalni mediji, pozivajući se na policijske izvore, osumnjičeni, 26-godišnji muškarac, koji je putovao u ukradenom vozilu, ubio je dvije osobe u blizini jedne kuće u opštini Levitaun koja se nalazi sjeverno od Filadelfije. Zatim je u drugoj kući ubio treću osobu.

Osumnjičeni je potom pobjegao drugim ukradenim automobilom.

Bonus video: