Ruska duma pozvala UN da osude NATO bombardovanje Jugoslavije

Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin napisao je na Telegramu da je "NATO po nalogu Vašingtona bombardovao Beograd i druge gradove u Jugoslaviji, zaobilazeći Savjet bezbjednosti UN"

3444 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Državna duma Rusije pozvala je danas UN da osude vojnu operaciju NATO protiv SR Jugoslavije i da preduzmu mjere da se taj vojni savez pozove na odgovornost. "Nekažnjivost NATO napada na Jugoslaviju stvorila je pretpostavke za nove vojne akcije širom svijeta pod parolom da se radi o borbi za vrijednosti slobode i demokratije", navodi se u danas usvojenom apelu povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja SRJ.

U apelu upućenom UN, međunarodnim parlamentarnim organizacijama i parlamentima stranih država poslanici Dume pozivaju i na suprotstavljanje "pokušajima iskrivljavanja istorijske istine o tragičnom događaju iz 1999", prenijela je ruska agencija RIA Novosti.

Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin napisao je na Telegramu da je "NATO po nalogu Vašingtona bombardovao Beograd i druge gradove u Jugoslaviji, zaobilazeći Savjet bezbjednosti UN" i da je "svijet dužan da pravično ocijeni događaje tih godina, pozove na odgovornost i osudi odgovorne za uništenje Jugoslavije".

Bonus video: