SAD: Tužilac Maler sazvao veliku porotu, širi se istraga o ruskom miješanju

"Vol Strit Džurnal" navodi da je komisija nedavno počela sa radom, koji će se vjerovatno nastaviti mjesecima
1 komentar(a)
Robert Maler, Robert Muler, Foto: Reuters
Robert Maler, Robert Muler, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.08.2017. 06:54h

Specijalni tužilac u istrazi ruskog miješanja u američke izbore Robert Maler sazvao veliku porotu, što znači da se njegova istraga proširuje, ocjenjuju mediji.

Istražitelji i tužioci koriste veliku porotu da bi ispitali dokaze, saslušali svjedoke i izdavali obavezujuće naloge kako bi zaključili da li je počinjeno krivično djelo, što je ozbiljan korak u svakoj istrazi, prenosi Glas Amerike.

"Vol Strit Džurnal" navodi da je komisija nedavno počela sa radom, koji će se vjerovatno nastaviti mjesecima, a Maler sa svojim pravničkim timom razmatra da li je postojao dosluh između Rusije i Trampovog predizbornog štaba.

Kako se navodi, Malerova kancelarija nije komentarisala izvještaj "Vol strit džurnala".

Trampov specijalni pravni savjetnik Taj Kob rekao je da nije upoznat sa istragom velike porote, ali da je "Bijela kuća spremna da u potpunosti sarađuje sa gospodinom Malerom i podržava sve što će brže dovesti do zaključka njegovog rada", prenosi Tanjug.

Maler, bivši direktor FBI-a, preuzeo je istragu Rusije pošto je Tramp otpustio direktora FBI-a Džejmsa Komija u maju, kada je Komi, po svemu sudeći, odbio Trampov zahtjev da odustane od istrage.

Bonus video: