Iran: Ne bi odgovorili na napad Izraela da je SB Ujedinjenih nacija osudio i priveo pravdi počinioce

Mediji su ranije danas prenijeli navode američkog zvaničnika, koji je želio da ostane anoniman, da Vašington očekuje da će doći do napada Irana na Izrael

7491 pregleda 2 komentar(a)
Zapaljena izraelska zastava u Iranu, Foto: Reuters
Zapaljena izraelska zastava u Iranu, Foto: Reuters

Teheran ne bi odgovorio na napad Izraela na iranski konzulat u Siriji da je Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) osudio čin agresije i priveo pravdi počinioce, saopštila je danas stalna misija Irana pri UN.

"Da je SB UN osudio čin agresije cionističkog režima na naše diplomatske prostorije u Damasku i priveo pravdi napadače, imperativ Irana da kazni ovaj odmetnički režim bi možda bio izbjegnut", navodi se u objavi misije na društvenoj mreži Iks (X).

Mediji su ranije danas prenijeli navode američkog zvaničnika, koji je želio da ostane anoniman, da Vašington očekuje da će doći do napada Irana na Izrael.

Izrael je u stanju visoke pripravnosti zbog potencijalnog direktnog napada Irana, koji bi mogao da gađa južne ili sjeverne regione u narednih 24 do 48 sati.

Povećane tenzije su u regionu su vidljive nakon optužbi Teherana protiv Izraela u vezi sa vazdušnim napadom na diplomatsku zgradu u Damasku, u Siriji, 2. aprila.

Ovaj incident je doveo i do ubistva najviših iranskih vojnih zvaničnika, uključujući i jednog visokog funkcionera Islamske revolucionarne garde.

Bonus video: