Vašington post: FBI otvara krivičnu istragu o urušavanju mosta u Merilendu

Šef američkog Nacionalnog odbora za bezbjednost u saobraćaju odvojeno je rekao Kongresu prošle nedjelje da je intervjuisao ključno osoblje teretnog broda u okviru istrage o nesreći

2626 pregleda 1 komentar(a)
Teretni brod Dali koji je udario na most Frensis Skot Ki i srušio ga, Foto: Reuters
Teretni brod Dali koji je udario na most Frensis Skot Ki i srušio ga, Foto: Reuters

FBI je pokrenuo federalnu krivičnu istragu o urušavanju mosta u Merilendu 26. marta, objavio je Vašington post, pozivajući se na dva američka zvaničnika upoznata sa tim, prenosi Rojters.

Istraga će se barem djelimično fokusirati na teretni brod Dali i na to da li je njegova posada napustila luku u Baltimoru znajući da brod ima ozbiljne probleme sa svojim sistemima, navodi Vašington Post.

Predstavnici FBI-a nijesu mogli biti odmah kontaktirani da komentarišu izvještaj.

Šef američkog Nacionalnog odbora za bezbjednost u saobraćaju odvojeno je rekao Kongresu prošle nedjelje da je intervjuisao ključno osoblje teretnog broda u okviru istrage o nesreći.

Radovi na čišćenju olupine i obnavljanju saobraćaja kroz brodski kanal u srednjoatlantskoj državi su u toku nakon što je ogroman kontejnerski brod izgubio struju i udario se u potporni stub prošlog mjeseca, pri čemu se most srušio u rijeku Patapsko i ubio šest radnika na mostu.

Bonus video: