Sukob policije i demonstranata u Izraelu: Traže od vlade da vrati taoce i ostavku Netanjahua

Sedam osoba je uhapšeno na protestu kasno u subotu, kako je navedeno, a najmanje jedna osoba je povrijeđena

9994 pregleda 2 komentar(a)
Sa protesta u Tel Avivu, Foto: REUTERS
Sa protesta u Tel Avivu, Foto: REUTERS

Sukobi između izraelske policije i demonstranata izbili su u Tel Avivu nakon što se hiljade ljudi okupilo da protestuje protiv vlade i zahtjeva da vrati taoce koje drži Hamas u Gazi, piše Gardijan, a prenosi N1.

Neki demonstranti u Tel Avivu, piše Gardijan, nosili su fotografije ženskih vojnika koji su se pojavili u videu ranije tokom nedjelje pokazujući ih ubrzo nakon što su oteti tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Neki su držali transparente na kojima je pisalo: "Stop ratu" i "Pomoć", navodi se. Tražili su, piše ovaj medij, od vlade da postigne dogovor o oslobađanju desetina talaca koji su još uvijek u zarobljeništvu.

Protestanti su takođe zahtjevali ostavku izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i tražili nove izbore, navodi Gardijan.

“Svi smo vidjeli video, nismo mogli ostati kod kuće nakon što je vlada napustila sve te ljude”, rekla je Hilit Sagi iz grupe Žene protestuju za povratak svih talaca, prenosi Gardijan.

Sedam osoba je uhapšeno na protestu kasno u subotu, kako je navedeno, a najmanje jedna osoba je povrijeđena, izvjestio je izraelski list Haaretz. Protesti su se takođe održali i na drugim mjestima širom zemlje, uključujući i luku Haifu, napisao je list.

Bonus video: