Bajdenov tim uložio 50 miliona dolara u kampanju koja ukazuje da je Tramp krivično odgovoran

Narator u pomenutom spotu govori: "Na ovim izborima odlučuje se između osuđenog kriminalca kojem je jedino stalo do sebe i predsjednika koji se bori za vas i vaše porodice"

12049 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: REUTERS
Ilustracija, Foto: REUTERS

Kampanja za reizbor predsjednika SAD Džozefa Bajdena opredijelila je do kraja juna trošak od 50 miliona dolara, pored ostalog i za televizijsku reklamu, koja poručuje da je Donald Tramp krivično odgovorno lice na osnovu sudske presude, signalizirajući namjeru prvog čovjeka demokrata da od pravnih nevolja svog republikanskog konkurenta napravi krupnije pitanje uoči novembarskih izbora.

Bajdenov izborni advertajzing pokrenut je pet mjeseci prije izbornog dana, ali njegova kampanja je danas saopštila da želi jasnije da definiše izbor sa kojim se glasači suočavaju, uoči prve javne debate Bajdena i Trampa zakazane za 27. jun u Atlanti.

Troškovi reklamne kampanje uključuju više od milion dolara za medijske poruke crnim, latinomeričkim i azijskoameričkim glasačima.

U tu sumu uključen je i spot u kojem se naglašava da je Tramp pred sudom u Njujorku proglašen krivim po 34 tačke optužnice koja ga tereti za falsifikovanje dokumentacije sa ciljem prikrivanja isplata porno glumici Stormi Danijels, kako ona, usred predsjedničke kampanje 2016. godine ne bi pričala o njihovoj seksualnoj aferi.

Spot nazvan "Karakter je bitan" biće prikazan na televizijama, striming uređajima i mobilnim telefonima u saveznim državama u kojima demokrate i republikanci nemaju jasnu većinu, kao i na nacionalnim kablovskim televizijama.

U spotu će biti naglašeno da je bivši predsjednik SAD (2016-2020) takođe proglašen odgovornim za seksualni nasrtaj i finansijsku pronevjeru u odvojenim sudskim postupcima.

Trampa očekuju još tri krivična postupka, ali ta suđenja vjerovatno neće početi prije novembarskih izbora.

Narator u pomenutom spotu govori: "Na ovim izborima odlučuje se između osuđenog kriminalca kojem je jedino stalo do sebe i predsjednika koji se bori za vas i vaše porodice". Naracija je sinhronizovana preko pritvoreničke fotografije Donalda Trampa i prizora okupljanja Bajdenovih pristalica.

Bonus video: