Sergej Kisljak nije više ambasador Rusije u SAD

Bivši savetnik za nacionanu bezbjednost predsjednika SAD, Majkl Flin podnio je ostavku 13. februara pošto se saznalo da potpredsjedniku SAD Majku Pensu nije rekao istinu o svojim kontaktima s Kisljakom, s kojim je razgovarao o američkim sankcijama Rusiji
0 komentar(a)
Sergej Kisljak, Foto: Beta-AP
Sergej Kisljak, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.07.2017. 14:39h

Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, povezan s kontroverzama oko moguće umješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore, neće više biti na toj funkciji.

Ambasada Rusije u Vašingtonu objavila je na Tviteru da je Kisljakov mandat završen juče, prenio je Asošiejted pres.

Za sada nije saopšteno ko će ga nasljediti, a mnogi očekuju da to bude zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i bivši zamjenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov koji važi za pripadnika "tvrde struje" u odnosima sa SAD, navodi AP.

Bivši savetnik za nacionanu bezbjednost predsjednika SAD, Majkl Flin podnio je ostavku 13. februara pošto se saznalo da potpredsjedniku SAD Majku Pensu nije rekao istinu o svojim kontaktima s Kisljakom, s kojim je razgovarao o američkim sankcijama Rusiji. Flin je s Kisljakom razgovarao pre svog stupanja na dužnost, odnosno pre inauguracije američkog predsjednika Donalda Trampa.

Američki ministar pravde Džef Sešons je marta ove godine sebe izuzeo iz istrage mogućeg ruskog mešanja u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, pošto je otkriveno da je on tokom prošlogodišnje predizborne kampanje dva puta tajno razgovarao s Kisljakom.

Bonus video: