FOTO PRIČA Požar u Kaliforniji, ugrožen nacionalni park Josemiti

Oko 5.000 stanovnika Maripose, malog grada u Kalifoniji kod Nacionalnog parka Josemiti evakuisano je u utorak zbog požara koji je, šireći se preko autoputa, već uništio osam kuća, a prijeti za zahvati 1.500 objekata, ali u kome na sreću niko nije povrijeđen
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2017. 09:21h

Požar u Kaliforniji, zbog koga je evakuisano na hiljade ljudi, danas se proširio i prijeti nacionalnom parku Josemiti, javlja Rojters.

Oko 5.000 stanovnika Maripose, malog grada u Kalifoniji kod Nacionalnog parka Josemiti evakuisano je u utorak zbog požara koji je, šireći se preko autoputa, već uništio osam kuća, a prijeti za zahvati 1.500 objekata, ali u kome na sreću niko nije povrijeđen.

Centar Maripose ostao bez struje, a na fotografijama na društvenim mrežama su se mogle vidjeti prazne ulice i narandžasto-ružičasti odsjaj od vatre na horizontu. Guverner Džeri Braun proglasio je vanredno stanje za okrug Mariposa kada je požar počeo da se širi na to područje.

Više od 2.000 vatrogasaca bori se protiv šumskih požara širom zapadnog dijela SAD.

Pod kontorolom je samo sedam odsto velikog šumskog požara koji se približava gradu Mariposi i manjim mjestima u podnožju planina Sijera Nevada, saopštila je kalifornijska Agencija za zaštitu od požara Kol fajr.

Požar se proširio na 20.000 hektara, što je čak 10.000 više od prethodnog dana.

Uništeno je oko 29 objekata, a ugroženo više od 1.500, javljaju lokalni mediji.

Požar "Detvajler" izbio je u nedjelju po podne uništavajući velike šumske površine.

Galerija

Bonus video: