NA METI I SELA

SOHR: Poginulo najmanje 30 civila u vazdušnim napadima protiv Islamske države u Siriji

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman rekao je da je na meti napada bilo selo Zur Šamar, na oko 30 kilometara od Rake.
0 komentar(a)
Sirija, bombardovanje, Foto: Reuters
Sirija, bombardovanje, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2019. 12:02h

Najmanje 30 civila poginulo je danas u odvojenim vazdužnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD i avijacije sirijskih vlasti na teritorije pod kontrolom ekstremista Islamske države u Siriji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

U napadima koalicije na selo blizu uporišta Islamske države u Raki poginulo je 15 civila, uključujući troje djece i četiri žene, navela je Opservatorija.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman rekao je da je na meti jutrošnjih napada bilo selo Zur Šamar, na oko 30 kilometara od Rake.

Koalcija protiv Islamske države podržava iz vazduha ofanzivu kurdskih i arapskih boraca koji pokušavaju da izbace ekstremiste iz Rake.

Nešto južnije snage sirijskih vlasti, pomognute svojim saveznikom Rusijom, bore se protiv Islamske države u provinciji Dir Ezor bogatoj naftom.

U napadima koji se vjeruje da su izveli ruski avioni poginulo je još 15 civila, uglavnom djece, u selu koje drži Islamska država, navodi Opservatorija.

Rahman je rekao da su stradali članovi dvije porodice.

Preporučujemo za Vas