Egipat: Kod piramida u Gizi ubijeno pet policajaca

Odgovornost za napad još nije niko preuzeo, ali on nosi obeležja Hasm grupe koju egipatske vlasti povezuju sa zabranjenim Muslimanskim bratstvom, navodi AP
146 pregleda 0 komentar(a)
Piramida, Giza, Foto: Shutterstock
Piramida, Giza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.07.2017. 14:27h

Najmanje pet egipatskih policajaca poginulo je danas u napadu naoružanih ekstremista na njihovo vozilo dok su patrolirali oblašću gdje se nalaze najstarije egipatske piramide u Gizi, saopštila je policija.

Policajci pripadaju bezbjednosnim snagama čiji je zadatak obezbjeđivanje distrikta Sakara, jedne od najpopularnijih turističkih destinacija.

Vlasti su ogradile oblast i hitna pomoć je na mjestu napada koji se dogodio u blizini čuvene Džoserove stepenaste piramide, najstarije od više od 90 egipatskih piramida, na oko 20 kilometara južno od Kaira.

Odgovornost za napad još nije niko preuzeo, ali on nosi obeležja Hasm grupe koju egipatske vlasti povezuju sa zabranjenim Muslimanskim bratstvom, navodi AP.

Prije nedjelju dana na Sinajskom poluostrvu u napadu Islamske države poginulo je više od 20 egipatskih vojnika. Napad kod piramida mogao bi negativno da utiče na ionako već pogođenu turističku industriju koja je stub egipatske privrede i zapošljava više miliona ljudi, navodi američka agencija.

Egipat je u godinama prije pobune 2011. godine posjećivalo skoro 15 miliona turista, dok je prošle godine tu zemlju posjetilo tek nešto više od pet miliona ljudi.

Bonus video: