Advokat Donalda Trampa: Tramp Junior nije prekršio zakon

Sekulov je kazao da Donald Tramp nije pod istragom specijalnog savjetnika u istrazi o navodnom miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore, Roberta Milera
0 komentar(a)
Donald Tramp mlađi, Foto: Reuters
Donald Tramp mlađi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2017. 14:11h

Advokat predsjednika SAD Džej Sekulov rekao je da najstariji sin Donalda Trampa nije prekršio nijedan zakon kada se juna 2016. sastao s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom.

Govoreći na američkim televizijama ABC i NBC, Sekulov je danas kazao da predsjednik SAD Donald Tramp nije znao za taj sastanak u junu prošle godine i da je "tek nedavno" saznao za mejl prepisku svog sina u kojoj je taj sastanak dogovaran, prenio je Asošiejted pres.

Sekulov je dodao da Tramp nije pod istragom specijalnog savjetnika u istrazi o navodnom miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore, Roberta Milera.

Sastanku u "Tramp kuli" juna 2016. godine prisustvovali su Donald Tramp Junior, Natalija Veselnickaja, Trampov zet Džared Kušner i šef Trampove predsjedničke kampanje Pol Manafort.

Sin američkog predsjednika rekao je da se s ruskom advokaticom povezanom sa Kremljom sastao u okviru svojih formalnih kontakata s ruskim zvaničnicima, istakavši da tokom susreta s Rusima nije pokušao da utiče na predsjedničke izbore, niti da naškodi Hilari Klinton.

On je juče objavio seriju mejlova koje je u junu prošle godine razmijenio s publicistom i nekadašnjim tabloidnim novinarom Robom Goldstounom koji mu je pomogao u zakazivanju sastanka s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom.

Iz mejl prepiske vidi se da su taj sastanak organizovali trgovac nekretninama Aras Agarlov i njegov sin, pop pjevač Emin Agarlov.

Prema Goldstounovim navodima u mejlovima, glavni ruski tužilac se ponudio da preko Arasa Agarlova obezbijedi Trampovom izbornom štabu informacije o Hilari Klinton.

Iz mejl prepiske do sada se najjasnije vidi da je Trampov izborni štab bio voljan da razmotri pomoć Rusije u sklopu kampanje za predsjedničke izbore.

Bonus video: