Tramp bi sa Putinom da priča o Ukrajini i Asadu, ali ne i o miješanju u izbore

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Herbert Makmaster izjavio da tokom samita G20 u Hamburgu Tramp namjerava da se sastane sa mnogim svjetskim liderima, uključujući Putina.
0 komentar(a)
Vladimir Putin Donald Tramp, Foto: Reuters
Vladimir Putin Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2017. 10:03h

Predsjednik SAD Donald Tramp tokom razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom planira da se usredsredi na razgovor o situaciji u Rusiji i Ukrajini.

To javlja CNN, pozivajući se na neimenovanog predstavnika američke administracije, a prenosi Sputnjik.

Prema podacima izvora televizije, Tramp želi da razgovara sa Putinom o vojnoj situaciji u Siriji i ruskoj podršci predsjedniku te zemlje Bašaru al Asadu.

Američki predsjednik namjerava da pokrene pitanje “ponašanja Rusije u Ukrajini“. Ipak, glavno pitanje bi trebalo da bude Sirija.

Televizija izvještava da je malo vjerovatno da će tema “miješanja“ Rusije u američke izbore biti pomenuta.

Prošle nedjelje je savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Herbert Makmaster izjavio da tokom samita G20 u Hamburgu Tramp namjerava da se sastane sa mnogim svjetskim liderima, uključujući Putina.

Kasnije su mediji saopštili da u Bijeloj kući postoje nesuglasice povodom sastanka dvojice predsjednika.

Američki lider insistira na poštovanju svih diplomatskih formalnosti, a njegovi savjetnici smatraju da predsjednici treba da se zadovolje kratkim sastankom na marginama događaja.

Bonus video: