Tramp: Era strpljenja prema Sjevernoj Koreji je završena, oni ne poštuju ljudski život

Američki predsjednik ​je na početku sastanka s južnokorejskim kolegom rekao da postoje "brojne opcije" za Sjevernu Koreju navodeći da bi SAD radile na uvjeravanju te zemlje da odustane od svog nuklearnog i balističkog programa
3 komentar(a)
Mun Džae In Donald Tramp, Foto: Reuters
Mun Džae In Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2017. 19:02h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je večeras da je era strpljenja prema Sjevernoj Koreji "završena" i osudio vlasti te zemlje jer smatra da "ne poštuju ljudski život".

"Strateško strpljenje prema režimu Sjeverne Koreje je završeno. Iskreno, era strpljenja se završila", rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Južne Koreje Mun Džae-inom.

Tramp je rekao da je cilj SAD mir, bezbjednost i stabilnost u regionu i dodao da će se SAD braniti kao i da će braniti svoje saveznike.

Američki predsjednik ​je na početku sastanka s južnokorejskim kolegom rekao da postoje "brojne opcije" za Sjevernu Koreju navodeći da bi SAD radile na uvjeravanju te zemlje da odustane od svog nuklearnog i balističkog programa.

"Razmatramo brojne opcije", rekao je kratko Tramp na početku sastanka u Bijeloj kući s predsjednikom Južne Koreje Mun Džae-inom.

Tramp je nedavno pozvao da se što prije riješi pitanje Sjeverne Koreje zbog prijetnje koju predstavlja njen nuklearni i balistički program.

Mun, koji boravi u prvoj posjeti SAD, rekao je ranije da se zalaže za dijalog sa sjevernim susjedom ukoliko bi se vlasti Pjongjanga složile da zamrznu svoj program nuklearnih i balističkih raketa koji je zabranjen ranijim rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN.

Bonus video: