OTOPR PRITISCIMA NA PRAVA LGBT POPULACIJE

Parade ponosa u SAD u formi protesta: O Trampu, socijalnoj nejednakosti, oružju...

Učesnici njujorške parade, na kojoj su bile desetine hiljada ljudi, mahali su zastavama duginih boja i nosili šarene balone. Bilo je i političkih poruka, a mnogi su naveli da su na ulice izašli zbog političke atmosfere
67 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2019. 21:40h

Parade ponosa koje se danas održavaju u Njujorku, San Francisku i drugim američkim gradovima više su u formi protesta nego proslave, a organizatori i učesnici u prvi plan stavljaju otpor novim pritiscima na prava LGBT populacije.

Grupe na čelu parada u Njujorku i San Francisku fokusirane su na protest u vrijeme njihove zabrinutosti zbog politike predsjednika Donalda Trampa.

Učesnici njujorške parade, na kojoj su bile desetine hiljada ljudi, mahali su zastavama duginih boja i nosili šarene balone. Bilo je i političkih poruka, a mnogi su naveli da su na ulice izašli zbog političke atmosfere.

Grupa koja se protivi promjenama američkog zakona o zdravstvenoj zaštiti donijela je bolnički krevet i kese za infuziju, a članovi grupe "Gejevi protiv oružja" (Gays Against Guns) skandirali su "Šta želimo? Kontrolu naoružanja!"

Određeni otpor današnjim paradama došao je i iz redova LGBT populacije, pošto neki aktivisti smatraju da su ti događaji fokusirani na prava bijelih gej muškaraca i da ne vode dovoljno računa o problemima koji pogadjaju manjine u okviru tog pokreta, kao što je ekonomska nejednakost. 

Galerija