Pronađena tijela američkih mornara nestalih nakon sudara

Tijela mornara prebačena su u bolnicu američke mornarice gdje će biti identifikovana
4 komentar(a)
USS Ficdžerald, Ficdžerald, razarač, Foto: Reuters
USS Ficdžerald, Ficdžerald, razarač, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2017. 07:24h

Tijela nekoliko američkih mornara nestalih nakon sudara američkog razarača "USS Ficdžerald" i filipinskog trgovačkog broda su pronađena u potopljenom dijelu broda.

U sudaru je nestalo sedam mornara, ali se u saopštenju američke mornarice ne precizira koliko je tijela pronađeno, prenosi Tanjug.

To nije potvrdio ni viceadmiral Džozef Okojn koji je na konferenciji za novinare rekao da je je brod skoro potonuo poslije sudara u kojem je značajno oštećen.

"Tijela nestalih mornara pronađena su jutros kada su spasilačke ekipe pristupile prostorijama koje su oštećene u sudaru", saopštila je prethodno Američka sedma flota, prenosi Rojters. Tijela mornara prebačena su u bolnicu američke mornarice gdje će biti identifikovana. U međuvremenu je pokrenuta istraga o uzroku nesreće, a kako saopštava japanska obalska straža, u toku je ispitivanje članova posade filipinskog broda. Troje povrijeđenih je medicinski zbrinuto, a među njima je i jedan od kapetana razarača koji je helikopterom prebačen u mornaričku bolnicu u bazi Jokusuka. Druga dvojica povrijeđenih su prebačeni u lokalnu bolnicu sa posjekotinama i modricama.

Bonus video: