UNIŠTENA I SKLADIŠTA ORUŽJA

Ruska vojska ubila dva komandanta Islamske države u Siriji

U preventivnim udarima 6. i 8. juna na položaje Islamske države ubijeni su komandanti Abu Omar al-Belgiki i Abu Jasin al-Masri
6 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2017. 16:34h

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da su u napadima ruske avijacije kod Deir Ezora ubijena dva komandanta i više od 180 boraca Islamske države.

"U preventivnim udarima 6. i 8. juna na položaje Islamske države ubijeni su komandanti Abu Omar al-Belgiki i Abu Jasin al-Masri", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo i da je uništeno 16 borbenih vozila i skladište municije.

Tokom izviđačkog leta, ruski dronovi su otkrili da Islamska država priprema "proboj odbrane sirijskih snaga u Deir Ezoru".

Deir Ezor je pod opsadom Islamske države od početka 2015. i ta grupa drži najveći dio okoline grada pod kontrolom.

Rusija je glavni saveznik predsjednika Sirije Bašara al Asada i od septembra 2015. vodi vojnu operaciju kojom podržava snage sirijske vlade u borbi protiv pobunjenika i džihadista.

Ruska vojska je juče saopštila da je krajem maja najvjerovatnije ubila vođu Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija prilikom bombardovanja skupa lidera te organizacije kod Rake.

Portparol međunarodne koalicije koju predvode SAD Rajan Dilon nije mogao da potvrdi tu informaciju.

Rat u Siriji traje šest godina i do sada je poginulo više od 320.000 ljudi, više od polovine Sirijaca je moralo da napusti svoje domove a ekonomija i infrastruktura su uništene.

Galerija