Tramp je optuživao Katar da finansira terorizam, a SAD toj državi prodaje borbene avione

entagon je u saopštenju naveo da će Katar, sa ovom kupovinom u vrijednosti od 12 milijardi dolara, dobiti "posljednju riječ tehnologije" i da će se povećati "bezbjednosna saradnja između SAD i Katara", prenio je AFP
6 komentar(a)
Donald Tramp, Džejms Matis, Foto: Beta
Donald Tramp, Džejms Matis, Foto: Beta
Ažurirano: 15.06.2017. 09:34h

Ministar odbrane SAD Džejms Matis i njegov katarski kolega Halid el Atija potpisali su sporazum vrijedan 12 milijardi dolara o prodaji Kataru borbenih aviona američke proizvodnje F-15, saopštio je Pentagon.

Američki predsjednik Donald Tramp je ranije optužio Katar da finansira terorizam na "veoma visokom nivou" i rekao da to odmah mora prestati.

Sporazum je potpisan u jeku krize u Zalivu, pošto su susjedi Katara, Bahrein, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Jemen ranije zvanično prekinuli diplomatske odnose sa tom zemljom i optužili je da podržava terorizam.

Pentagon je u saopštenju naveo da će Katar, sa ovom kupovinom u vrijednosti od 12 milijardi dolara, dobiti "posljednju riječ tehnologije" i da će se povećati "bezbjednosna saradnja između SAD i Katara", prenio je AFP.

Bonus video: