Šif: Trampovo smjenjivanje Milera bi imalo eho afere Votergejt

Trampovi saveznici počeli su da postavljaju pitanja o Milerovoj nepristrasnosti, nagoveštavajući da bi Tramp mogao da ga zamijeni, pošto je on kao bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) radio zajedno s doskorašnjim direktorom tog Biroa Džejmsom Komijem
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2017. 17:45h

Kongres SAD "neće sjedjeti mirno" ako američki predsjednik Donald Tramp smijeni specijalnog savjetnika za nadzor istrage o miješanju Rusije u američke izbore Roberta Milera, rekao je danas vođa demokrata u Odboru za obavještajna pitanja Predstavničkog doma Adam Šif.

Šif je kazao da bi takav potez za mnoge u Kongresu bio "kap koja preliva čašu" i da bi imao "eho afere Votergejt", tokom koje je tadašnji predsjednik SAD Ričard Nikson smijenio specijalnog tužioca Arčibalda Koksa zbog njegovog svjedočenja o prisluškivanju demokrata vođenog iz Bijele kuće.

Trampovi saveznici počeli su da postavljaju pitanja o Milerovoj nepristrasnosti, nagoveštavajući da bi Tramp mogao da ga zamijeni, pošto je on kao bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) radio zajedno s doskorašnjim direktorom tog Biroa Džejmsom Komijem.

Tramp je 9. maja iznenada smijenio Komija, koji je vodio istragu o miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD i o povezanosti Trampovog izbornog štaba s ruskim vlastima.

Šif je rekao da bi Kongres, ako Tramp smijeni Milera, mogao da imenuje sopstvenog nezavisnog savjetnika da istraži taj slučaj.

"Mislim da Kongres neće sjedjeti mirno i dozvoliti predsjedniku (Trampu) da izabere svog istražitelja", rekao je Šif za američku televiziju Em-Es-En-Bi-Si (MSNBC).

Bonus video: