Zvaničnici: Vlada SAD zna gdje su djeca razdvojena od roditelja na granici

U prošlosti su mnogi migranti odlučivali da budu deportovani bez djece. To je, kako navodi AP, rezultat nasilja i progona u zemljama iz kojih dolaze
88 pregleda 0 komentar(a)
dijete, američka granica, Foto: Beta-AP
dijete, američka granica, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.06.2018. 08:12h

Zvaničnici administracije predsjednika SAD Donalda Trampa saopštili su da vlada SAD zna gdje se nalaze djeca razdvojena od porodica na američko-meksičkoj granici.

Zvaničnici su rekli i da administracija radi na ponovnom ujedinjenju djece i roditelja.U dokumentu koji je sinoć objavilo ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite navodi se da roditelj mora da podnese zahtjev da dijete bude deportovano zajedno sa njim.

U prošlosti su mnogi migranti odlučivali da budu deportovani bez djece. To je, kako navodi AP, rezultat nasilja i progona u zemljama iz kojih dolaze.

Tramp je u srijedu potpisao ukaz kojim se okončava razdvajanje porodica migranata koji nezakonito pređu u SAD preko meksičke granice.

Američke vlasti su prošle nedelje saopštile i da je nulta tolerancija prema migrantima na granici s Meksikom od polovine aprila dovela do razdvajanja više od 2.000 djece od roditelja koji su privedeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Administracija Donalda Trampa je na meti žestokih kritika u zemlji i inostranstvu zbog razdvajanja maloljetnika od roditelja.

Bonus video: