Pakistan: Premijer Šarif na saslušanju zbog "Panamskih dokumenata"

Optužbe o korupciji porodice Šarif već mesecima pune naslovne strane, i Šarif umalo nije smijenjen, prenio je Frans pres
0 komentar(a)
Navaz Šarif, Foto: Reuters
Navaz Šarif, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2017. 08:06h

Pakistanski premijer Navaz Šarif došao je pred komisiju koja istražuje optužbe o učešću njegove porodice u korupciji u vezi sa slučajem "Panamskih dokumenata", rekli su vladini zvaničnici u Islamabadu.

Šarifu se na teret stavlja zataškavanje istine o preduzećima i nekretninama u vlasništvu of-šor kompanija njegove djece, a posebno ćerke Marjam koja važi za njegovu političku nasljednicu.

Optužbe o korupciji porodice Šarif već mesecima pune naslovne strane, i Šarif umalo nije smijenjen, prenio je Frans pres.

Iz vlade je juče saopšteno da je stiglo pismo Komisije kojim se Šarifu daje obavezujući nalog za svjedočenje i nalaže da sa donese "svu neophodnu dokumentaciju".

Komisiju za istragu, koju pretežno čine predstavnici antikorupcijskih tijela i vojnih službi bezbjednosti, osnovao je u aprilu pakistanski Vrhovni sud.

Opozicija je pozvala Šarifa da podnese ostavku.

"Panamski dokumenti" obuhvataju 11,5 miliona objavljenih povjerljivih dokumenata s detaljnim informacijama o of-šor preduzećima zahvaljujući kojima su moćnici širom svijeta izbjegavali plaćanje poreza u vlastitim zemljama.

Bonus video: