U SVAKOM PO 90 TONA NAMIRNICA

Avioni poletjeli iz Irana za Katar: Nose voće i povrće

Iranski zvaničnici saopštili su da će ta zemlja izvoziti hranu u Katar putem mora, jer su Saudijska Arabija i tri druge nacije prekinule diplomatske veze sa Katarom, optužujući tu naftom bogatu zemlju da podržava terorizam
58 pregleda 1 komentar(a)
voće, Foto: Shutterstock.com
voće, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.06.2017. 08:55h

Iran je uputio u Katar pet aviona sa lako kvarljivim namirnicama, poput voća i povrća, izjavio je portparol iranskog nacionalnog avioprevoznika Iran era AFP-u.

"Do sada je pet aviona sa lako kvarljivim namirnicama poput voća i povrća poslato u Katar, a u svakom se nalazi oko 90 tona namirnica", rekao je Šarok Nušabadi.

Prema njegovim riječima, tokom dana će biti upućen još jedan avion u Katar. 

Iranski zvaničnici saopštili su u ponedjeljak da će ta zemlja izvoziti hranu u Katar putem mora, jer su Saudijska Arabija i tri druge nacije prekinule diplomatske veze sa Katarom, optužujući tu naftom bogatu zemlju da podržava terorizam. 

Poluzvanična iranska Fars agencija citirala je šefa unije izvoznika poljoprivrednih proizvoda Rezu Nuranija, koji je kazao da brodovi poslati iz Irana mogu za 12 sati da stignu do Katara, prenio je AP. 

Kako se navodi, Katar se oslanja na uvoz hrane koja kamionima stiže preko granice sa Saudijskom Arabijom, a televizija Al Džazira je izvjestila da su se na toj granici već formirali kamioni sa hranom, kojima je onemogućeno da uđu u zemlju. 

Nešto ranije, Iran je saopštio da povećane tenzije među zemljama Persijskog zaliva, ugrožavaju interese svih u regionu i pozvao na "političke i mirovne metode" u rješavanju krize. 

Iranski ministar spoljnih poslova Bahram Gasemi pozvao je na "jasan i eksplicitan dijalog", objavljeno je na veb stranici Ministarstva. 

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, kao i Egipat prekinuli su diplomatske veze sa Katarom, optužujući ga da podržava regionalne terorističke grupe.

Preporučujemo za Vas