Pobuna u meksičkom zatvoru: Tri policajca i zatvorenik ubijeni

Tamaulipas, država na obali Meksičkog zaliva koja se graniči sa američkom državom Teksas, bilježi poslednjih godina visoke nivoe nasilja zbog borbi za prevlast između narko bandi
0 komentar(a)
Meksiko zatvor, Foto: Reuters
Meksiko zatvor, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2017. 06:55h

Najmanje četiri osobe, uključujući tri policajaca, ubijeni su u višesatnom sukobu u zatvoru između zatvorenika i obezbjeđenja u sjeveroistočnoj meksičkoj državi Tamaulipas, saopštile su vlasti.

Okršaj se dogodio sinoć a jaki rafali čuju se i dalje ispred zatvora u mjestu Sijudad Viktorija, glavnom gradu države Tamaulipas, gdje su položaje zauzele dobro naoružane bezbjednosne snage.

Jedan policajac koji je iz zatvora izašao s povredama lica rekao je kratko za AP da su zatvorenici naoružani automatskim puškama. On je odveden kolima hitne pomoći.

Portparol državne bezbjednosti Alberto Rodrigez rekao je za televiziju Mileni TV da su ubijena tri policajca i jedna neidentifikovana osoba, a da je još šest osoba ranjeno. Zvaničnik iz kancelarije državnog tužioca koji nije želio da navede ime rekao je da su ranjeni takođe policajci.

Policija i vojska mobilisani su sa zadatkom da da uvedu red.

Rodrigez je sinoć rekao da se operacija nastavlja, a vladini snimci iz helikoptera pokazuju kako bijeli dim izlazi iz jedne zatvorske zgrade. Vlasti su zatvorile okolne puteve i uputili upozorenje za oblasti oko zatvora.

Rođaci zatvorenika rekli su da je nasilje izbilo zbog sukoba između lokalnih i drugih zatvorenika koji su nedavno prebačeni iz zatvora u pograničnom gradu Nueva Laredo.

Tamaulipas, država na obali Meksičkog zaliva koja se graniči sa američkom državom Teksas, bilježi poslednjih godina visoke nivoe nasilja zbog borbi za prevlast između narko bandi.

Bonus video: