Tramp kritikovao Kana: Sedmoro mrtvih, a nema razloga za uzbunu?

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je ranije danas da ne bi trebalo odlagati prijevremene parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji nakon sinoćnjeg napada
1 komentar(a)
London napad, Foto: Reuters
London napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2017. 14:00h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kritikovao je danas na svom Tviter nalogu gradonačelnika Londona Sadika Kana, jer je poručio Britancima da nema razloga za uzbunu nakon sinoćnjeg napada, prenosi Tanjug.

„Najmanje sedam poginulih i 48 povrijeđenih u terorističkom napadu i gradonačelnik Londona kaže da nema razloga za uzbunu!”, napisao je američki predsjednik, naveo je Rojters.

Kako ista agencija navodi, gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je ranije danas da ne bi trebalo odlagati prijevremene parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji nakon sinoćnjeg napada u Londonu u kojem je ubijeno sedam ljudi.

On je naveo da će nakon ovog incidenta biti pojačano prisustvo policije na ulicama britanske prijestonice, ali da nema razloga za paniku. Kan je pozvao ljude na mir i oprez, navevši da se zvanični nivo prijetnje i dalje označava „teškim”, što znači da je veoma moguć novi napad.

„Jedna od stvari koje možemo da uradimo kako bismo pokazali da nismo podlegli strahu jeste da u četvrtak izađemo na glasanje i potvrdimo da razumijemo važnost demokratije, naših građanskih sloboda i naših ljudskih prava”, rekao je Kan.

On je kazao da nije pobornik odlaganja izbora.

„Ja strastveno vjerujem u demokratiju i u to da treba da glasamo”, naveo je londonski gradonačelnik, napominjući da teroristi zapravo mrze glasanje i demokratiju.

On je ranije jutros izjavio da je sinoćnji napad u centru britanske prijestonice bio „namjeran i kukavički”, kao i da će danas imati sastanak posvećen bezbjednosti sa premijerkom Terezom Mej, prenosi Rojters.

„Još ne znamo sve detalje, ali ovo je bio namjeran i kukavički napad na nevine stanovnike Londona i posjetioce. Najsnažnije ga osuđujem. Ne postoji bilo kakvo opravdanje za ovakve varvarske akcije”, rekao je Kan.

Bonus video: