Tramp Londonu: Sa vama smo, potrebna zabrana putovanja

"Sudovi moraju da nam vrate naša prava. Potrebna nam je Uredba o zabrani putovanja kao dodatna mjera bezbjednosti", poručio je šef Bijele kuće
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2017. 06:59h

Predsjednik SAD Donald Tramp na Tviteru je izrazio solidarnost sa stanovnicima britanske prijestonice poslije novog terorističkog napada.

Osim toga, Tramp je istovremeno je promovisao sopstvenu Uredbu o zabrani putovanja avionom iz pojedinih muslimanskih država kao dodatnu mjeru koja štiti Amerikance, prenosi Rojters.

"Šta god da SAD mogu da učine kako bi pomogle Londonu i Ujedinjenom kraljevstvu, bićemo tu. Sa vama smo. Bog vas blagoslovio", napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

On je naveo i da "moramo da budemo pametni, oprezni i jaki".

"Sudovi moraju da nam vrate naša prava. Potrebna nam je Uredba o zabrani putovanja kao dodatna mjera bezbjednosti", poručio je šef Bijele kuće.

Rojters navodi da je Tramp ovaj tvit napisao nakon što je uputio hitni zahtjev američkom Vrhovnom sudu da ova institucija vrati na snagu njegovu izvršnu uredbu o zabrani ulaska u SAD ljudi iz šest većinski muslimanskih zemalja, a koju je blokiralo više sudova niže instance.

Bonus video: