ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Njujork: FBI uhapsio 19 članova porodice Lukeze

Krivična djela porodice Lukeze počinjena su u vezi sa većom šemom reketiranja kojom se upravljalo iz Njujorka u posljednjih 17 godina, rekli su tužioci, a optužbe se kreću od ubistava do ilegalne prodaje cigareta
56 pregleda 0 komentar(a)
FBI, Foto: Shutterstock
FBI, Foto: Shutterstock
05.02.2019. 06:56h

Američki federalni agenti (FBI) u Njujorku uhapsili su danas 19 članova porodice Lukeze, poznate po kriminalnim aktivnostima, javlja Rojters.

Vjeruje se da je ova grupa odgovorna za najpoznatiju nerazjašnjenu pljačku u SAD, koja se dogodila 1978. godine na aerodromu kada je odnijeto šest miliona dolara.

Ta priča je poslužila kao inspiracija reditelju Martinu Skorsezeu za film "Dobri momci" 1990. godine, navodi Rojters

Krivična djela porodice Lukeze počinjena su u vezi sa većom šemom reketiranja kojom se upravljalo iz Njujorka u posljednjih 17 godina, rekli su tužioci, a optužbe se kreću od ubistava do ilegalne prodaje cigareta.

Porodica Lukeze važi za jednu od pet davno uspostavljenih mafijaških organizacija koje djeluju u Njujorku i Nju Džersiju.

Portparolka njujorške kancelarije FBI rekla je da su agenti uhapsili 19 ljudi zbog organizovanog kriminala. Oni bi trebalo kasnije danas da se pojave pred federalnim sudom.